PHP

Hei ala!

Nu på sistone har jag inte bloggat vidare mycket. Jag brukar tröttna på det efter ett tag, men denna gång så har jag haft andra saker att göra, och inte riktigt tänkt på att blogga.

Just nu är jag ju hos Carolina i Blomstermåla. Det finns bara internet på hennes laptop(mobilt bredband), och så har hon en stationär dator ståendes utan internet. Med detta i åtanke så flyttade jag över ett gäng E-böcker till mitt USB-minne innan jag åkte hit igen, så den stationära datorn kommer till användning.

Alla dessa E-böcker handlade om PHP och MySQL, så nu kan jag äntligen ta mig tid till att lära mig koda i PHP och lära mig använda databaser till mina hemsidor. Jag är ju sedan tidigare väldigt intresserad av webdesign och liknande, men nu försöker jag ta det hela ett steg längre alltså. Känns skitkul då jag redan kommit en bit på vägen och lärt mig snabbare än jag trodde innan jag började!

Kan ju påpeka det att jag lärt mig mer om databaser på 3 dagar, än jag lärde mig i skolan på runt 6 veckor.

Så nu när Carolina använder den bärbara datorn till att plugga eller annat, så kan jag sitta och koda på den stationära.

Nu ska jag sova snart, får se om jag orkar skriva mer imorgon.

Om någon(troligtvis inte) har några tips på sidor/E-böcker som lär ut PHP och/eller MySQL så får ni gärna länka/skriva dessa i en kommentar.

Heido!

Sitter på tåget mot Kalmar nu och åter ban...

dsc00177 (MMS)

Sitter på tåget mot Kalmar nu och åter banan. Den både luktar och smakar rå fisk. Usch...


Full rulle

Halloj!

Idag har jag verkligen varit upptagen hela dagen. Dagen började ju med ett besök på tandregleringen, som jag skrivit upp fel tid på, men det var ju okej ändå.

När jag sedan kom hem så lade jag mig och sov några timmar. Somnade runt 10.30 eller så, och vaknade vid 15.30-tiden. Hann äta lite och spela lite, sedan kom Johan förbi med sin dator som jag lovat att sätta ihop åt honom. Det tog sin runda tid, då intels processorkylare var lite klurig att få fast, men det gick vägen det också till slut.

Sedan var det i med allt i hans nya chassi, in med hårddisken, nätaggregat och allt annat. Sedan installerade jag Windows 7 på datorn, samt hjälpte honom med att installera drivrutiner och antivirus. Så han var helt lyrisk över att äntligen ha en dator att spela på.

Under tiden då vi installerade windows så gick vi ut och oljade trä-trallen som vi lovat mamma att göra. Det tog en lite stund, men vi var ju två så det gick relativt snabbt ändå. Sedan skulle vi även olja in 4 bänkar och 2 bord.

Nyss var jag även ute och tömde mammas gamla bil som ska skrotas. Hon hade i och för sig tömt det mesta, men jag tog ut det sista som fanns kvar.

Imorgon så åker jag tillbaks till Kalmar för att träffa min älskade Carolina igen, efter att ha varit ifrån varandra i 1 vecka. Ska bli så härligt!

Nu ska jag se till att lägga in musik och annat skit i min mobil, så jag har något att lyssna på på tåget imorgon. Det är ju ändå 5 timmars resa från Alingsås.

Här är en bild på när vi byggde dator:


Hörs imorgon, heido!

God morgon

Har precis varit på tandregleringen. Hade skrivit upp att jag skulle vara där kl 08.30, och jag vaknade vid 07.50 och var tvungen att kasta mig upp ur sängen, och snabbt trycka i mig 2 mackor innan jag cyklade iväg. Kom inte hemifrån förän 8.20 ungefär, så jag trampade på utav bara helvete. Väl där så var jag precis i tid, men hade inte blivit uppropad vid kl 08.45, så jag sa till i receptionen. Det visade sig att jag inte hade tid förän kl 09.

Väl inne hos tandregleraren så skulle hon bara se så att mina tänder såg bra ut, så att jag biter bra osv. Så nu ska jag ta ut min tandställning den 7 juni. Har haft den inne i 2 år snart, så det kommer kännas ovant att kunna dra tungan på framsidan av mina tänder utan att det skaver.

Nu ska jag sova en stund till, somnade jättesent inatt så jag måste vila ut lite. Ska hjälpa Johan med hans dator senare, ska olja in en trä-trall, samt tömma mammas gamla bil som ska skrotas.

God natt!

Fullt upp hela dagen

Har haft en del att göra idag, faktiskt. Så jag har inte bara häckat här framför datorn idag, utan jag har faktiskt spelat pingis med Johan som kom förbi en sväng. Fick även hjälp av honom med att skrubba en trä-trall här ute, något som mamma sagt att hon skulle göra, men nu fick jag göra det ändå. Johan var snäll och erbjöd sin hjälp, så det var ganska lugnt ändå.

Detta är alltså något man INTE ser mig göra vidare ofta:


Imorgon så kommer Johans datordelar till Kompletts hämtbutik i Göteborg, så då ska jag hjälpa honom att sätta ihop datorn. Ska bli skönt att det blir gjort, då det legat lite på is i flera månader.

Nu blir det chill, hoppas att älskling loggar in på skype snart, så jag kan ringa en snabbis till henne också.

Heido så länge!

Pingis

Halloj!

Johan ringde vid halv 8-tiden ikväll och kom förbi trots allt. Så nu har jag hjälpt honom köpa en ny dator som jag ska hjälpa honom att sätta ihop när delarna kommer fram. Vi spelade även lite pingis, då jag berättade att jag och min syssling Robert skulle spela senare på kvällen. Kan ju säga att han var bättre än jag trodde!

Sedan, direkt när Johan åkte hemåt så hade Robert redan kommit, så då gick vi ut och spelade vi också. Vi brukar spela matcher på 3 set, till 21 poäng. Första matchen vann jag med 2-1(24-22, 17-21, 22-20). Andra matchen fick avbrytas efter 2 set, då det stod 1-1(21-15, 19-21), då Robert var tvungen att åka hemåt han också.

Nu sitter jag här hemma och äter prinskorv och dricker saft, samt lyssnar på musik. Tar det ganska chill med andra ord.

Ha det bra, så hörs vi. Heido!

pr0haxX0r

Sådär, då var problemet med Roberts dator mer eller mindre fixat. Inte helt optimalt, man får ta lite omvägar för att då allt att funka som det ska, men sen funkar det också. Det var lättare fixat än jag trott dessutom.

Även Johan skulle ju ha lite hjälp idag var det tänkte, men han har inte hört av sig, så jag tror inte det blir av idag. Ska istället spela lite pingis med Robert senare ikväll, det blir kul.

Nu sitter jag och äter ostmackor med aromatkrydda på, samt ett glas äppeljuice. Gott är det!

Nu ska jag äta upp och lyssna på lite musik. Hörde en låt i en sketch i "Saturday Night Live"-avsnittet som gick inatt som satte sig direkt. Jag tycker i och för sig att den är bättre i sketchen än original, men även originalet är okej:



Heido så länge!

God eftermiddag!

Halloj!

Nu har jag varit och lämnat av John på centralstationen. Han var tvungen att ta ett tåg som var framme i Göteborg senast klockan 2 då han och hans mamma ska flyga hem till Luleå idag. Så jag kom precis innanför dörren.

Nu sitter jag och dricker lite äppeljuice, ska nog ta något att äta snart också då jag bara fick i mig en skål med hallonkräm och mjölk till frukost.

Först ska jag, som vanligt, chilla en stund. Sedan kommer Robert hit, ska hjälpa han med hans dator, är tydligen något problem med hans webcam eller något. Sedan kommer Johan hit, honom ska jag hjälpa att köpa nya datordelar.

Hörs senare iallafall. Heido!

God morgon!

God morgon!

Sitter och äter frukost just nu, vaknade för en halvtimme sedan ungefär.

Fick ett mycket trevligt samtal nyss. Min kompis John, som bodde nästan granne med mig när jag var yngre, men som numera bor i Luleå, ringde mig nyss. Han var tydligen hos sin syster i Göteborg och frågade om jag hade lust att träffa honom ikväll. Jag har inte träffat honom på 2 år, så det var ju självklart. Så han kommer förmodligen hit kväll. Skoj!

Nu ska jag fortsätta äta min frukost, får se om det blir något mer kul att skriva om idag. Heido!

Åååh, åka moppe!

Sådär ja, nu har jag varit ute och kört moped i ungefär 1,5 timme. Körde den vanliga rundan ner mot sjön, fast sedan tog jag vägen mot stadsskogen, ett lyxområde här i stan. Var ganska fin utsikt ner mot sjön när jag åkte upp för en backe där, så det var kul.

Sedan så åkte jag ner genom klämma mot nolhaga, och tro det eller ej - där åker min mamma i taxin rakt framför mina ögon! Vilken slump! Fast hon såg mig inte, trots att jag höll inne kopplingen och varvade som fan för att hon skulle åtminstone höra mig. Så jag åkte upp jämsides med henne och körde bredvid i kanske 100-200 meter innan hon stannade. Det var lite roligt tycker jag.

Nu har jag precis ätit en banan och sitter och pratar med Carolina, hennes lillasyster är även med på ett litet hörn.

Ännu en bild på min moped, denna gång tagen ute vid piren:


Samt en random bild tagen ut mot Mjörn:


Nu blir det en snabb raid, hörs senare! Heido!

Oj, vad tiden går fort

Usch, tiden idag har gått jättefort. Vaknade runt 13-tiden, låg och kollade på någon dokumentär på SVT om någon som köpt regnskog eller något liknande. Sedan upp och äta lite frukost, spela lite WoW, och nu har jag hjälpt Isak med hans hemsida som han ska lägga upp snart. Och vips så är klockan halv 8.

Just nu sitter jag och äter lite, men eftersom att vädret är så bra så ska jag ut och åka moped en sväng.

Hörs senare, heido!

Hemma efter grillning

Halloj!

Har varit hos moster Carina ikväll, det blev grillning och det var mycket trevligt. Fick i mig hela 3(!!!) hamburgare, vilket är väldigt mycket för min lilla mage.

Efter att vi ätit så spelade jag, mina kusiner Daniel och Cornelia, samt Cornelias kompis Cornelia(hon heter också Cornelia, på riktigt) lite fotboll. Så, nu har jag sprungit så mycket att jag kan ligga hemma en vecka eller så.

På vägen hem så tog jag såklart en omväg då jag åkte moped, så jag åkte ner mot sjön och runt ner mot stan, men svängde av innan jag kom till en massa rödljus och dylikt, sånt orkar jag inte med.

Nu sitter jag med ett stort glas saft framför datorn och väntar på att Carolina ska ringa mig på skype. Det får bli såhär när man har ett distansförhållande...

Kanske skriver något kul senare ikväll, nu ska jag chilla lite. Heido!

WROOOOM!

Nu är jag hemma igen. Blev en rejäl åktur idag.

Åkte en sväng till Isak och sa hej en snabbis, sedan förbi kvarnbacken och ner till segelbåtsbryggan där jag tog ett gäng bilder på vrålåket. Sedan åkte jag förbi min moster Carina en sväng också. Ska kanske dit och grilla ikväll om vädret tillåter.

Nu ska jag lyssna på musik och chilla lite.

Här har ni 2 bilder på pärlan:



Heido!

Ut en sväng

Halloj!

Vaknade för en stund sedan, har precis ätit lite frukost. Nu ska jag ut och åka en sväng på min moped, måste pumpa däcken lite, tror dom läcker en del.

Hörs sen. Heido!

Snart är det dags att sova...

...och ensamt blir det...

Först ska jag dock värma lite prinskorv, så jag har något att äta.

Hörs imorgon(senare idag), heido!

Äntligen hemma, typ.

Kom hem för en dryg timme sedan. Blev hämtad av mamma i hennes lyxiga taxi-bil, det finns fördelar med en taxi-chaufför till mamma kan jag säga er!

När jag kom hem så åt jag lite kött och potatissallad och pratade lite med mamma i vardagsrummet. Sedan skulle hon ha hjälp med att skriva ut lite scheman, så det hjälpte jag henne med, och nu sitter jag här.

Känns såklart tråkigt att vara hemma ensam, men ändå härligt att vara hemma i Alingsås och få träffa mamma och mina kompisar igen. Har planerat att hjälpa Isak med hans hemsida, och så ska jag hjälpa Johan att köpa lite nya datordelar. Så jag har lite planerat, faktiskt.

Nu ska jag chilla en stund, har videosamtal med min älskling och äter lite godis.

Hörs, heido!

Framme i Alvesta nu. Bara 3 timmar kvar ti...

dsc00154 (MMS)

Framme i Alvesta nu. Bara 3 timmar kvar tills jag är hemma i Alingsås nu då...


Åker hemåt

Imorgon ska jag åka hem till Alingsås. Egentligen lite emot min vilja, då Carolina inte kan följa med pga jobb. Jag tror i och för sig att det kan vara bra att komma ifrån varandra ett tag, så man får känna lite saknad. Det blir så ju så underbart när man väl får ses igen.

Anledningen att jag åker hem är att jag ska till tandregleringen och se hur mina tänder ser ut nu, då jag ju ska ta ut tandställningen den 7 juni. Då måste jag åka hem igen, men då kanske Carolina kan åka med om hon inte jobbar osv.

Just nu så är vi iallafall hemma hos Carolina i Blomstermåla och umgås lite med Trädet och Jojjo(Emmelie och Johanna). Får se om vi hittar på något kul snart, har mest fått lyssna på en del sex-snack och höglästa sex-tips från någon tidning. Det är inte direkt underhållande enligt mig.

Jaja, hörs snart igen. Heido! =)

Det händer inte så mycket

Det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Jag har liksom inga pengar att göra något kul. Är ju arbetslös, totalt ovärd ersättning från arbetsförmedlingen om jag är inskriven där, inget jobb, ingen inkomst alls dvs.

Nu har jag däremot kollat upp lite när det gäller studier, då jag ju inte har ett fullständigt gymnasiebetyg. Jag saknar ju runt 300-400 poäng eller så, så jag tänkte ju läsa på komvux i höst för att få ihop alla poäng. Det blir liksom lättare att få jobb då känns det som.

Men, igår kväll så satt jag och kollade på Alingsås kommuns hemsida efter vuxenutbildning, men det verkar inte som att det finns några kurser att söka alls. Sedan så gick jag in på Kalmar kommuns hemsida, och kollade samma saker där. Där blev jag dock inspirerad att läsa någon KY-utbildning. Där fanns möjlighet att läsa el, bygg och svetsning bland annat. Det jag fastnade för var dock CNC-operatör. Det stod att det råder stor brist på dessa operatörer i landet just nu, så att få ett jobb efter denna utbildning ska inte vara några problem. Dessutom verkar lönen vara riktigt bra. Snittlönen ligger på runt 22.000kr/mån, vilket ju inte är helt fel.

Jag ska ändå kolla vidare, jag vet ju inte hur lång utbildningstiden är för CNC-operatör, så det kan bli vanligt plugg i en termin ändå.

Jaja, det var väl allt jag hade att skriva kring mitt liv just nu. Kanske kommer ett inlägg senare ikväll igen om jag har tid/tillgång till dator.
Heido!

RSS 2.0