Svensk turist i lill-Danmark

Idag så var jag, Carro och Jossan ute en sväng i Malmö. Vi åkte en sväng till Västra Hamnen här i Malmö, det är där som "Turning Torso" ligger. Tänkte att jag bara skulle lägga upp lite bilder från vår tripp dit. Det finns ett bostadsområde där som var jättecharmiga verkligen, små söta hus i olika färger och utseende. Såg lite utländskt ut faktiskt. Usch, nu lät jag som en tjej. Här är bilderna från idag:

En av smågatorna i Västra Hamnen.

Ännu en av smågatorna i Västra Hamnen.

Ännu en av smågatorna i Västra Hamnen.

Det finns blankpolerade stenar utefter vattnet i Västra Hamnen.

Vattenarrangemang i Västra Hamnen.

Obligatorisk bild på Turning Torso.

En bild på Malmö Arena, är den vinröd eller brun?

Sundsvalls hockeylag i Malmö Arena.

Såg detta när vi var på Åhléns, aldrig tidigare har nagelsaxar varit såhär exklusiva.


Idag var även tanken att vi skulle åka på safari i Rosengård, ta tillfället i akt liksom. Det har dock inte blivit av, men jag hoppas vi kommer iväg imorgon. Hawaii-skjortan är strykt, solhatten ligger på hatthyllan ready to go och kameran är tömd för alla safaribilder jag kommer ta.

Hörs imorgon, hej!

Tjernobyl

Vi kom hem från MIF-IFSH för en stund sedan, matchen slutade 2-1 till MIF för er som undrar. Tyckte det var en helt okej match där Sundsvalls målvakt var den stora kingen. Galna räddningar killen gjorde alltså, gång på gång. Ska lägga upp bilder från den matchen imorgon.

Nu däremot tänkte jag ladda upp lite bilder här som jag tagit på "Tjernobyl-byggnaden". När vi väl kom nära byggnaden så såg det än värre ut än jag trodde innan. Här har ni:
Visst får man lite Tjernobyl-känsla av dessa bilder?!

HOCKEY!

Ikväll blir det hockey! Inte Timrå som spelar tyvärr, men likväl så ska jag äntligen få se en hockeymatch på plats igen!

Jag, Carolina, Jossan och hennes pojkvän Filip gå och se Malmö - Sundsvall i Malmö Arena. Ska bli jäkligt coolt, då den arenan sägs vara byggd lite mer som en NHL-arena, dvs att man kommer närmare isen än vanligt, och det är en ganska nybyggd arena så den lär vara fräsch, vilket också gör sitt när man är på hockey.

Jag har dock inte bestämt mig vilket lag jag kommer heja på ikväll, men troligtvis Malmö då jag tror dom kommer vinna, och jag vill skrika lite ikväll känner jag.

Ska se också om jag får tagit den där bilden på Tjernobyl-huset sen. Hej så länge!

Jag är så nojig!

Idag så har ju jag och Carolina åkt till Jossan som bor i Rosengård i Malmö. Ja, alla vet väl vad Rosengård är för ställe, typ.

I alla fall, när vi åkte på vägen mot Jossans hus och jag såg de första höghusen så fick jag en stark känsla av Tjernobyl. Alltså, den där lilla orten i Ukraina, där man sett bilder ifrån nu på efterhand med dessa höga, gråa betonghusen.

Väl inne i byggnaden, så får jag veta att Jossans lägenhet ligger på åttonde våningen, vilket jag inte hade några problem med, men när jag väl kom in i lägenheten och går ut på balkongen så blir jag lite skraj. Först och främst så var det högre än vad jag trodde, och för det andra så "lutar" balkongen lite utåt, om man säger så. Troligtvis för att eventuellt regn ska rinna av. Likväl så tog det ett antal timmar att vänja sig och känna sig "trygg" i lägenheten.

Jag tror att min rädsla för döden ligger till grund för min rädsla för detta. I vanliga fall är jag inte höjdrädd eller vidare känslig när underlaget lutar. Men nu, när det kombineras, så känner jag att om till exempel balkongräcket släpper så kan jag ramla ut och dö - vilket jag är rädd för. Samma sak ligger till grund för min tvångstanke att kolla spisen innan jag lägger mig - då det kan börja brinna och jag brinner inne.

Jag ska se om jag kan ta en bild imorgon så ni får se byggnaderna här. Nu ska jag snart sova tror jag.

Haido!

Jag har funderat lite...

Idag så åkte jag och Carolina till Malmö för att hälsa på hos hennes kompis Jossan, vilket innebar en bilresa på några timmar. Under dessa timmar får man såklart lite tid att fundera på diverse onödiga ting.

Bland annat kom jag fram till att jag anser att långa personer, kanske 190cm eller längre, bör betala lägre skatt än andra. Anledningen till detta är att när man är lång, som jag själv till exempel, så händer det allt som oftast att folk i affärer och annat frågar lite snällt: "Ursäkta, du som är så lång, kan inte du hjälpa mig att ta ner ett paket kaffe från hyllan där uppe?"

Det är ju aldrig så att om jag tappar ett mynt på golvet när jag står i kassan och ska betala något, att jag letar upp en kort person och kastar ur mig följande: "Ursäkta, du som är så kort, du kan inte hjälpa mig att ta upp mitt mynt jag tappade precis?"

Vi långa gör så mycket för mindre långa människor, och bör således även belönas för detta. Annars kanske välviljan hos oss längre dör ut inom kort!

För övrigt så har jag fått nog av "Vi gillar olika"-kampanjen  som Aftonbladet kört igång med. Det har tillochmed gått så långt att dom säljer "Vi gillar olika"-t-shirts. Usch och fy.


Tvångstankar och heliga ritualer

Jag har en del udda saker för mig ibland. Jag har lite tvångstankar, om man säger så. Inga direkt allvarliga tankar, som att jag måste räkna antalet gånger jag borstar varje tand när jag borstar mina tänder eller så, utan mindre allvarliga tankar.

Till exempel finns det en del saker jag ALLTID gör innan jag går och lägger mig:
  • Jag ser till så att spis/ugn är helt avstängd.
  • Jag kollar så att inga skåp står öppna, framför allt i köket.
  • Jag måste gå på toaletten precis innan jag tänkt sova.
  • Jag dubbelkollar så att kyl/frys är stängda.
När jag kollar kyl/frys och spis/ugn så har det väl mest att göra med att jag är lite fjantig, och inte vill riskera att det ska börja brinna till exempel, eller att kylen inte ska stå öppen och gå sönder över natten.

Sedan har jag en helig ritual som jag till punkt och pricka följer:
  • Jag har ALLTID en röd påse kina-puffar till hands när Timrå spelar match.
Har jag mot all förmodan inte det, så har jag alltid goda skäl bakom.


Finns det fler därute som har några roliga tvångstankar eller ritualer?

Hjälp till lite

Jag vill börja med att säga att jag INTE är rasist.

Min flickvän visade mig ett klipp här om dagen: http://svtplay.se/v/2149239/debatt/negerbollen

I informationen om klippet står det: "Konstnären Roxy Farhat gör en negerboll av sig själv för att illustrera hur det känns när den rasistiska blicken kletar sig fast och förvandlar henne från en vanlig medborgare till en invandrare."

När jag ser detta klipp, så känner jag först och främst att det numera är accepterat att säga "negerboll", och inte "chokladboll".

För det andra så ser jag inte hur klipp som det här gör det lättare att bli "accepterad", och "smälta in" i det svenska samhället. Jag menar, ponera att jag, eller du själv för den delen, flyttar till ett annat land, spelar in ett liknande klipp som visas i TV i ditt nya land. Vad tror du att folk i det landet tror om "ditt folk"? Det är väl klart att man ses som annorlunda?

Nä, jag tycker ändå att man får försöka göra sitt bästa själv för att smälta in i sitt nya land.


OBS! Även detta är ett mindre seriöst inlägg, precis som föregående inlägg.

Klart lill-tjejen ska ha ett jobb!

Detta handlar om något mycket känsligt, och som jag tänkt ta upp under en längre tid, men aldrig fått tummen ur riktigt.
För ett tag sedan, när jag och Carolina åkte från Alingsås till Blomstermåla, så lyssnade vi på radio i bilen, då hennes CD-spelare var trasig. Vi lyssnade på något program där dom pratade om "trafficking", dvs människohandel. Ett hemskt fenomen, jag vet. Jag tror mig dock ha en lösning på hur denna "trafficking" kan stoppas! Allt handlar ju trots allt om tillgång och efterfrågan.
Sverige bör, som första land(tror jag?), öppna bordeller där man erbjuder ungdomar till förmånliga priser. På så vis skapas hundratals(om inte tusentals?) jobb och man slipper höra om "trafficking" i framtiden! Istället för att hundratals svenska, lata och framförallt kräsna ungdomar sitter hemma och klagar på att det inte finns några jobb, så kan man nu söka sig till denna bransch! Klamydia sprider sig som en löpeld bland unga idag, så nog vet vi att dagens ungdom gillar att "ligga runt", om man säger så. Så, varför inte tjäna en slant genom att låta någon trevlig gentleman "doppa sin korv i sitt bröd", så att säga?
Självklart är det mycket flextider, arbetstiderna är främst förlagda på kvällar och helger, så att man kan kombinera detta med eventuella studier och ingen sovmorgon* behöver gå till spillo.
Jag ser i varje fall möjligheten för Sverige att "ta täten" i denna eftertraktade bransch, och således "lägga ribban högt" för efterföljande länder.
* med sovmorgon menas att man sover till klockan 13.37 ungefär.
Nå, vad tror ni?



OBS! Inte ett seriöst inlägg!

RSS 2.0