Tradition med max i jönköping när man åker...

dsc00450 (MMS)

Tradition med max i jönköping när man åker till blomstermåla/kalmar.


Knappa timmen

Nu har jag bara en knapp timme kvar som tonåring. Sen fyller jag 20 och blir således vuxen. Det går inte skylla på något, och det är en väldig skillnad på att säga att man är 19 eller 20 år gammal.

Jag har av denna anledning kommit att tänka lite på vad jag hunnit åstadkomma under mina 20 år här på jorden. Jag är inte direkt nöjd med mina prestationer, men inte heller helt missnöjd. Jag tänker inte gå in på vad jag lyckats med, eller hur bra, då det är privat.

Eftersom att jag dessutom är så rädd för döden så känns det än mer deprimerande att fylla 20. Det är under denna timme jag för sista gången kommer kunna säga att jag är 19 år gammal utan att ljuga. Denna timmen är den sista timmen i mitt liv som tonåring.

Jag känner att tiden rusar iväg. Swoosh så är man 20, sen är man 30, sen 50, sen 80, och sen dör man. Det går undan, det här. Det finns så mycket man vill hinna med här i livet - men samtidigt så mycket man vill undvika. Jag vill undvika att dö ensam, eller över huvud taget leva ett liv i ensamhet.

När jag och Carolina äter på McDonalds till exempel, eller Max, Pizza Hut eller någon annanstans, så händer det ibland att jag ser ensamma män i 50-års åldern som sitter ensamma och äter en Big Mac-meny och läser tidningen. Jag blir genast lite deprimerad, och börjar tänka att det kan vara jag som sitter där om några år. Helt ensam, har ett skittrist liv, inga vänner, ingen fru, inga barn, osv.

Självklart kan mannen man ser på McDonalds ha allt det jag nyss rabblade upp, men jag ser honom som helt övergiven och ensam.

Jaja, nu ska jag gå och gosa med min älskling för att senare vakna upp som en vuxen man. Kanske kommer jag att dricka en kopp kaffe också, men vi får se.

MOGET ÅKESSON!11!11!!

Nu misskötte jag mig igen när det gäller uppdatering här i bloggen. Jaja.

Läste för någon dag sedan att Jimmie Åkesson och övriga från SD lämnat någon gudstjänst nu i veckan. Det var tydligen så att biskopen börjar prata om främlingsfientlighet.

Sveridemokraterna ställde sig då upp och lämnade gudstjänsten - då dom tyckte att det var kränkande.

Efteråt så kommenterade Jimmie Åkesson det hela med något i denna stil: "Vi kände oss väldigt kränkta. Dessa människor vet inte hur det känns att leva under hot från vänsterextremister."

Är det bara jag som finner detta uttalande väldigt lustigt? Jag menar, det finns säkerligen inga invandrare som lever under hot från högerextremister, eller?

Jaja, han är bra rolig i alla fall, den där Åkesson. Kanske kan satsa på en karriär som stand-up-komiker efter nästa val?

Grabb-kväll

Stoffe hörde nyss av sig och undrade om jag hade lust att hänga med ut på stan en sväng ikväll, bara jag och han. Tjöta lite, kanske ta något att dricka osv.

Klart jag är på, så jag drar ut en sväng om en liten stund. Får se vad vi hittar på, och vart vi hamnar. Jag kan ju inte Kalmar så bra än, så han får bestämma vart vi ska gå.

Hör av mig när jag är hemma, och kanske MMS-bloggar om jag kommer ihåg.

Hörs senare ikväll/inatt, haj!

Seger!

Nu är det klart! Timrå IK besegrade HV71 på bortaplan med 3-0!

Känns jäkligt bra! Inte bara matchen, hela inledningen känns ruggigt bra. Spelmässigt har det varit lite upp och ner, men vi har haft marginalerna på vår sida såhär långt denna säsongen.

Det som känns absolut bäst just nu är målvakterna. Det stora frågetecknet inför säsongen, men både Åkerlund och Pitkämäki har visat hög klass och gjort riktigt bra ifrån sig.

Sedan ska man inte heller glömma bort "Finnfemman" heller, som nog är en av seriens giftigaste femmor. Man har en spelskicklig center i Hirschovits, en riktig sniper i Pärssinen och en hårdtacklande bulldozer i Pikkarainen. Kan ge stora framgångar!

Nu laddar jag inför nästa match, borta mot Djurgården. På förhand känns det såklart bra när dom ligger så långt ner i serien som dom gör, men man är aldrig säker, såklart.

Hörs senare, haj!

Ledning!

Timrå leder med 1-0 borta mot HV71 efter första perioden. Sett till vad jag hört på radion så är det Timrå som håller lite i taktpinnen, och HV71 får mest kontringar. Jag trodde det skulle vara tvärtom.

Nu plockar vi 3 pinnar! KÄMPA TIMRÅ!


EDIT: Timrå leder nu med 2-0 efter ännu ett mål i PP, denna gång av Mattias Karlsson, assist av Hirschovits. Nu taggar vi sista perioden!

?

Igår kväll så låg min flickvän och tittade runt på massa bloggar, som vanligt. Jag låg bredvid och sneglade lite på skärmen ibland för att hänga med lite i vad alla skriver.

Då såg jag plötsligt en blogg, som så många andra hette. "The fabulous life of ....."

När någon beskriver sitt liv som "fabulous" så tänker jag lite på kändisliv. Jag skulle ju kunna säga att typ Paris Hilton lever ett "fabulous life". Besöker jag en blogg med titeln "The fabulous life of ....." så förväntar jag mig bilder från kändismingel, bilder från filminspelningar, bilder på dyra desserter, kortfattat om middagen med Tom Cruise och deras nyinköpta Gucci-plagg.

Det enda dessa fabulösa bloggare skriver om är dock skola, mat, vänner och billiga kläder från H&M. Därav undrar jag: Har jag missuppfattat order "fabulous", har alla "The fabulous life of ....."-bloggare missuppfattat det, eller försöker dessa bloggare ändra betydelsen av detta ord?

Hockey!

Idag är det hockey. Timrå spelar borta mot HV71 och jag är taggad till tänderna. HV71 har ju blivit lite utav ett "hat-lag", även om jag hatar att hata, efter de senaste säsongernas slutspelsförluster mot detta lag.

Jag tror i varje fall att Timrå har en bra chans att vinna ikväll. HV71 har gått knackigt hittills och inte vunnit en enda match under ordinarie matchtid, vilket är lite skamligt med tanke på att det är just HV71.

Timrå däremot har gått bättre med 2 vinster under ordinarie matchtid, samt 2 straffsegrar.

Tyvärr har jag inte tillgång till något säsongskort när jag inte är hemma i Alingsås utan för nöja mig med att höra matchen via webradio.

Jag tror och hoppas att det blir seger för Timrå med kanske 3-2, eller 2-1. Det blir jämnt.

...jaha?

Jag antar att de flesta av er som läser detta har hört talas om "Nattknappen". Ett jour-nummer man kan ringa om man känner sig rädd eller otrygg när man går hem sent på natten. En krönikör på Aftonbladet har skrivit om detta, och krönikan hittas på följande länk: http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/lisamagnusson/article5993332.ab

På nattknappen.se står det följande: "Syftet med Nattknappen är att skapa trygghet för alla som rör sig ute i Stockholms län fredagar och lördagar mellan 23:00-03.30."

Det står alltså att det är till för alla, inte bara kvinnor som är rädda för att bli våldtagna, utan även män som är rädda för att bli misshandlade eller rånade.

I krönikan så lyckas hon få nattknappen att låta som något negativt. Något som kommer få fler att vara rädda - bara för att det blivit legitimt efter att nattknappen kommit till. Jag undrar bara varför? Varför har hon en sån negativ inställning till detta för?

Jag kan hålla med henne om att kvinnor ska inte behöva känna sig otrygga och rädda på väg hem från krogen och liknande, men det är så det ser ut idag. Man kan välja hur man vill se på fenomenet "Nattknappen", antingen är det något som är bra då man alltid kan ringa någon och prata på vägen hem om man känner sig rädd. Eller så kan man se det som något hemskt, något som får fler att känna sig rädda för att det är "okej" att vara rädd.

Jag tror att folk i alla år har varit rädda när dom gått hem, ensamma på en mörk gångväg, och man är rädda även idag. När någon väl tar lite initiativ och ger en viss form av trygghet så säger man nej till detta och är negativ, varför?

För övrigt så är nog unga män lika utsatta som unga kvinnor - fast på ett annat sätt. Kvinnor är mer utsatta för våldtäkter, medan män är mer utsatta för misshandel. Det pratas tyvärr inte om detta i samma utsträckning. Kan ju bero på att det inte direkt finns någon manlig motsvarighet till feminism, vad vet jag.

Nu ska jag sova i alla fall, hörs imorgon!

Vad hände med bilddagboken?

Sitter och funderar lite på vad som hände med bilddagboken egentligen. Varför startade alla en egen blogg, där varje blogg är den andra lik?

Vet inte varför jag kom att tänka på detta, men när man ser på dom största bloggarna, så har dom massvis med bilder - och knappt någon text. Eller ja, dom har ju text, men 80% av texten går ej att förstå på grund av alla nya flashiga uttryck, felstavningar eller att man verkligen inte förstår vad dom skrivit.

Varje blogg består alltså av "ego-bilder" och lite text om vad som hänt under dagen, mer eller mindre. Varför har man inte bara en bilddagbok? Bilddagboken är en mycket mer passande sida för detta endamål, att lägga upp bilder och kortfattat förklara vad man gjort under dagen.

Jag tror att man skaffar en egen blogg för att den är just ens egna. Man har en egen sida på internet. Man blir inte en i mängden som man blir på bilddagboken genom att bara få en egen profil på en hemsida som ser likadan ut för alla, där allas profiler ser likadana ut, utan man skapar sin egna sida som man själv får bestämma över, som man själv bestämmer hur det ska se ut. Det är ju väldigt viktigt att sticka ut idag.

Det är i varje fall anledningen till att jag väljer att ha en blogg och inte en bilddagbok.

Ny design

Satt för några dagar sedan och pillade lite med en ny design till min blogg. Fick det mesta klart på sisådär 20 minuter, men hade ingen fantasi att fixa en header, så det hjälpte älskling till med idag.

Det är en ganska enkel design i grunden, men jag tycker inte det behövs så mycket mer egentligen, utan tar det i så fall vid ett annat tillfälle. Detta får duga så länge.

Nu blir det sova om en liten stund, hörs imorgon, haj!

RSS 2.0